introductie

Gymnasium Juvenaat is een categoraal gymnasium dat midden in de huidige samenleving staat. Het gymnasiaal onderwijs geeft leerlingen inzicht in de klassieke oorsprong van onze cultuur en de invloed daarvan op de moderne wereld. We kiezen ervoor om maatschappelijke dilemma’s onverschrokken tegemoet te treden en leren onze leerlingen moedig en zelfbewust hun rol
hierin te pakken.

Onze doelstelling is leerlingen ondersteunen om samen met anderen het verschil te kunnen maken, om hun sporen te verdienen en hun sporen na te laten. We zijn van mening dat iedere leerling zich wil ontwikkelen tot burger die vanuit compassie zijn/haar begaafdheid en talenten inzet.

Daarom is ons motto cogita corde, conduce mundum (denk met je hart, leid de wereld). We doen dit vanuit de volgende kernwaarden:

• Baanbrekend;
• Onverschrokken;
• Onderscheidend;
• Betrokken en
• Uitmuntend.

In deze online schoolgids vindt u praktische informatie zoals over verlof aanvragen, over hoe we het onderwijs hebben ingericht, hoe we onze kwaliteit hoog houden en op welke wijze u als verzorger van een (toekomstige) Juvenater met ons in contact kan komen. De gids is erop gericht u eenvoudig en overzichtelijk informatie te bieden waar u naar op zoek bent. U kunt klikken op het onderwerp waarin u bent geïnteresseerd zodat u direct de gewenste toelichting oproept.

Wanneer u al een kind heeft bij ons op school, kunt u via de ouderportal van de website en Magister naar uitgebreidere en meer documenten waaronder het kalendarium, toetsbeleid en ordereglement.

Wanneer u zich aan het oriënteren bent op onze school en u bent nieuwsgierig geworden naar de school zelf en/of naar wat de school voor u kan betekenen, mail ons via info@juvenaat.nl of kom langs.

Namens alle medewerkers van Gymnasium Juvenaat mag ik u en uw kind(eren) veel plezier en succes wensen dit schooljaar. Gedurende het jaar zullen we elkaar regelmatig ontmoeten, want er is veel te beleven op het Juvenaat. Van informatieavond tot Art-avond, van Thales presentaties tot toneel.

Marie-Antoinette van Steijn
Rector Gymnasium Juvenaat
Deel dit bericht