Sociale Actie

PUTTE - BERGEN OP ZOOM - Leerlingen van Gymnasium Juvenaat zamelden vrijdag geld in voor het albino project van stichting Kune Zuva. Jill Leenaerts (foto) verkocht in het kader van de sociale actie zelfgemaakte sieraden bij het Prinsenbal zaterdagavond in De Biezen in Putte. 
 
Al tientallen jaren is er op Gymnasium Juvenaat een goede doelen actie, deze stamt eigenlijk uit de zendelingentijd, toen de school nog werd geleid door de paters van het Heilig Hart. Nadat de paters de school hebben verlaten zijn echter een aantal gebruiken die passen binnen de school wel gebleven, een daarvan is de Sociale Actie, waarbij we leerlingen niet alleen willen laten leren met hun hoofd, maar ook met hun hart.

Ieder jaar vindt op Gymnasium Juvenaat de Sociale Actie plaats. Leerlingen van de school zamelen op deze dag geld in voor een goed doel. Dit jaar werd de Sociale Actie gehouden op vrijdag 7 februari. De opbrengst van de Sociale Actie is bestemd voor het albino project van stichting Kune Zuva. Leerlingen zamelden geld in door mee te werken aan gesponsorde activiteiten of door zelf zogenaamde "heitje voor een karweitje"-klusjes op te knappen.

Kune Zuva – Albino project

Malawi is een land in Zuidoost Afrika. De albino's in dit land kunnen niet veilig leven. Men gelooft in dit land in zwarte magie, waarbij lichaamsdelen van albino's veel geld opleveren. Albino's kunnen hierdoor niet veilig alleen opstap, en moeten soms zelfs vrezen voor hun eigen familie. Daarnaast is voor albino's in Malawi de zon een grote bedreiging; door de afwezigheid van pigment in de huid ontstaan snel tumoren.
"Met het geld dat we deze Sociale Actie op zullen halen, kunnen we ongeveer 60 albino's voorzien van een speciale crème die hun huid tegen de zon beschermt." 

[Foto: Bep Tielemans]
Deel dit bericht
Media
  • Sieradenactie