Toneelgroep Juvenaat speelt ‘Titus Andronicus’

Toneelgroep Juvenaat speelt morgen en zaterdag Titus Andronicus in het Groot Arsenaal in Bergen op Zoom. De acteurs spelen de tragedie van Shakespeare in de Engelse versie. 

Na jarenlange trouwe dienst aan het Romeinse Rijk keert Titus Andronicus als overwinnaar terug naar Rome. Hij heeft de Gotische koningin Tamora als gevangene, van wie haar oudste zoon wordt geofferd aan de goden, als compensatie voor de zoons die Titus zelf verloren heeft. Maar rustig genieten van een oude dag? Dat zit er niet in. Titus Andronicus is volgens de toneelgroep de bloederigste tragedie van Shakespeare. De acteurs koppelen verschillende thema’s uit het stuk ook nog aan de actualiteit.

De toneelgroep bestaat uit zo’n veertig leerlingen en oud-leerlingen van het Juvenaat. Sommigen spelen alleen mee met het jaarlijkse kersttoneel, anderen laten geen productie aan zich voorbij gaan. Sinds een aantal jaar organiseert Vincent Kil, docent Engels op de school, de uitvoeringen.

De voorstellingen zijn op vrijdag en zaterdag vanaf 20.00 uur in het Groot Arsenaal aan de Rijtuigweg 44 in Bergen op Zoom.
Deel dit bericht
Media
  • titus andronicus