Schrijver Daan Heerma van Voss op school

>>Inspiratie? Nee, het gaat om fit zijn.<<

Als startschot voor de Boekenweek voor jongeren – Literatour verwelkomden we gisteren schrijver Daan Heerma Van Voss bij ons op school. Tijdens verschillende sessies ging Daan in gesprek met Juvenaters uit de bovenbouw over lezen, schrijven, het leven en voetbal.

Volgens Daan is fit zijn de sleutel van het schrijverschap. Je hoeft niet te gaan zitten wachten op een goddelijke inval van inspiratie, want als je goed voor jezelf zorgt, komt die inspiratie vanzelf wel. Inspiratie is namelijk overal: iedereen is nieuwsgierig en er is genoeg te zien in de wereld om je heen. Verder is een zinvol leven een leven dat onderzocht is, en als je nadenkt over je toekomst, doe je er goed aan om na te denken over hoe jij de balans tussen vrijheid en veiligheid wilt vormgeven. Als je de vrijheid om te doen wat je wilt en te reizen belangrijk vindt, dan betekent dat automatisch minder veiligheid in de vorm van financiële zekerheid.

Kortom: een zinvolle en waardevolle middag met genoeg stof tot nadenken. En die voetbal? Als je voor Ajax bent, mag je ook best voor PSV juichen als ze in de Champions League scoren.
Bedankt, Daan!
Deel dit bericht
Media
  • Daan-Heerma-van-Voss-door-Rik-Reimert-Nick-Muller-Zelfportret-Het-Land-321