Wij zijn het Juvenaat!

Gymnasium Juvenaat is een overzichtelijke school. Daarom kennen we elkaar dus bijna allemaal en loop je niet snel verloren in de massa.

Ook al kom je alleen of met een klein groepje van je eigen basisschool, in de eerste klas maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen. Natuurlijk leer je je docenten snel kennen.

Op het Juvenaat duren de lessen 60 minuten. Daardoor is er nét dat beetje extra tijd voor persoonlijke aandacht, afwisseling van werkvormen tijdens de les, en verdieping van de lesstof. Zo sluiten we goed aan bij jouw manier van leren en de manier waarop je dat op je basisschool gewend bent. Verder heb je nooit meer dan zes vakken op een dag, en daardoor minder leswisselingen. Daarnaast is er ook meer tijd voor het aanleren van zelfstandig werken, plannen en andere studievaardigheden.

Behalve het leren van nieuwe dingen is er ook buiten de les nog van alles te doen op Gymnasium Juvenaat. In de eerste week ga je met alle eerste-klassers twee dagen op introkamp, en kun je bijvoorbeeld bij de activiteitencommissie, de schaakclub, de GSA of de Lego League. Natuurlijk kom je naar de schoolfeesten en het aparte eerste-klassersfeest.