Al sinds de oprichting van de school in 1900 is het op het Juvenaat de gewoonste zaak van de wereld dat we in de maanden februari of maart de lessen de lessen laten en in actie komen voor een goed doel.

Het is een goed gebruik dat alle leerlingen in de gelegenheid gesteld worden goede doelen in te brengen. Uiteindelijk stemmen we allemaal mee en kiezen zo het goede doel dat centraal komt te staan bij de sociale actie van dat jaar.

We zijn de afgelopen jaren in actie gekomen voor de bestrijding van kanker, het bouwen van scholen in de derde wereld, Alpe D'Huzes en nog veel meer. Elk jaar is het weer geweldig om te zien dat je samen veel kunt bereiken.

In 2019 zijn we in actie gekomen voor Kune Zuva en hebben we geld ingezameld voor het uitbreiden van de school die we daar eerder gebouwd hebben. Er is radio gemaakt, er is verkocht, geklust en gekookt. En dat alles heeft tot een opbrengst van meer dan €12.300- geleid.

Sociale Actie 2021: Stichting ZON

De stichting Zorg en Onderwijs Nu (ZON) is een stichting, die als doel heeft (meervoudig) gehandicapte kinderen in de maatschappij te laten opgroeien met hun leeftijdgenoten. Zij doen dit door zorggroepen in reguliere basisscholen te starten.

Op deze manier krijgen kinderen van 0-13 jaar zorg op maat, wordt hun ontwikkeling gestimuleerd en hebben ze contact met leeftijdsgenoten. 

Hierdoor spelen dagelijks kinderen met en zonder handicap met elkaar, waardoor het samenspelen en contact hebben in en buiten school heel gewoon is. Deze ZON-groepen zijn op basisscholen in Bergen op Zoom en in Halsteren. De ZON heeft in februari een derde groep geopend voor kinderen met autisme en een verstandelijke beperking.

De stichting is ook bezig om een klas voor middelbare scholieren te starten, want ook jongeren van 12-18 jaar met een meervoudige beperking verdienen hun plaatsje in de maatschappij. Het leuke is dat de stichting als ouderinitiatief is opgericht door twee oud leerlingen van het Juvenaat: Jeroen Geers en Mirjam van der Poel. 

Ieder kind verdient een plaatsje in de maatschappij. Samen opgroeien met en zonder handicap. Dat is toch vanzelfsprekend? 

Direct doneren? Scan de QR code!