Al sinds de oprichting van de school in 1901 is het op het Juvenaat de gewoonste zaak van de wereld dat we in de maanden februari of maart de lessen de lessen laten en in actie komen voor een goed doel.

Het is een goed gebruik dat alle leerlingen in de gelegenheid gesteld worden goede doelen in te brengen. Uiteindelijk stemmen we allemaal mee en kiezen zo het goede doel dat centraal komt te staan bij de sociale actie van dat jaar.

We zijn de afgelopen jaren in actie gekomen voor de bestrijding van kanker, het bouwen van scholen in de derde wereld, Alpe D'Huzes en nog veel meer. Elk jaar is het weer geweldig om te zien dat je samen veel kunt bereiken.

In 2021 hebben onze leerlingen zich ingezet voor de Stichting ZON. Een stichting die als doel heeft (meervoudig) gehandicapte kinderen in de maatschappij te laten opgroeien met hun leeftijdgenoten. 
Ondanks allerlei beperkingen waar we als school tegenaan liepen in verband met de pandemie is het de leerlingen gelukt om meer dan €10.000,= op te halen!

Sociale Actie 2022: Stichting AYA

AYA-zorg is zorg voor jongvolwassenen van 18 t/m 39 jaar die kanker hebben. AYA-zorg heeft, vanaf het moment van diagnose, oog voor de best passende medische behandeling én alle aspecten die spelen in het leven van deze jonge mensen. Bij AYA-zorg staat de vraag ‘Wie ben jij en wat heb jij nodig?’ centraal, ongeacht de tumorsoort of de fase van de ziekte. Hiermee helpen speciaal opgeleide AYA-zorgverleners binnen het AYA Zorgnetwerk de AYA-patiënt om in diens kracht te staan en regie over eigen leven te behouden. Een oud-leerling van ons, Stefan, is zelf patiënt geworden. Hij werd ambassadeur van AYA.

 Direct doneren? Scan de QR code!