Gymnasium Juvenaat

Activiteiten

Natuurlijk is school school, volg je lessen, maak je huiswerk, krijg je toetsen. Maar er is meer. Op het Gymnasium Juvenaat krijg je volop de ruimte om muziek te maken, toneel te spelen, te sporten, te feesten, op reis te gaan of op onderzoek uit te gaan. Als je een goed idee of geweldig plan hebt, denken we graag met je mee om uitvoering mogelijk te maken. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de culturele avond volle gang.

Al jaren is het een goed gebruik dat alle leerlingen in de gelegenheid gesteld wordt mee te denken over en uiteindelijk ook te kiezen voor het goede doel dat jaarlijks centraal staat bij de sociale actie. Dit jaar heeft Tanne van Kempen uit klas 2 tijdens haar presentaties van maandag 7 december het grootste deel van haar medeleerlingen ervan weten te overtuigen dat we ons in zouden moeten gaan zetten voor de bouw van een basisschool in Zuid-Soedan. In haar presentatie wist zij scherp neer te zetten hoe geweldig het zou zijn als onderwijs in Zuid-Soedan net zo vanzelfsprekend zou worden als het bij ons in Nederland is.

In het project dat ondergebracht is bij de Stichting Kune Zuva wordt de bouw van een basisschool in Thon Aduel ondersteund.
In de periode tussen nu en de actiedag van vrijdag 4 maart 2016 zullen weer acties voorbereid en in gang gezet worden zodat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het bouwen aan een toekomst voor kinderen in Thon Aduel in Zuid-Soedan.

Niet alleen binnen de landsgrenzen maar ook ver daarbuiten krijg je de gelegenheid je te onderscheiden. Als je in de 2e klas zit, ga je vier dagen naar York en krijg je volop de gelegenheid om je kennis van het Engels in praktijk te brengen. In klas 3 staan twee stedentrips op het programma (Keulen en Lille) en in klas 4 duik je twee dagen onder in de Ardennen voor een survivaltocht.

De 10-daagse  reis naar Italië die je in klas 5 maakt, is in meerdere opzichten onvergetelijk. Niet alleen krijg je de gelegenheid om samen met je klasgenoten je onder te dompelen in de cultuur en sfeer  in Rome, Florence, Siena, Pompeï en ook Venetië, je legt er ook de basis voor het samen optrekken naar eindexamen.

Wil je meer en kun je meer dan het “gewone” lesprogramma, dan geven we je alle ruimte om deel te nemen aan landelijke olympiades op alle vakgebieden. Officieel is Het Juvenaat sinds 2011-2012 Olympiadeschool. Als je dat wilt, kun je meedoen met landelijke wedstrijden voor aardrijkskunde, biologie, scheikunde en wiskunde.